06 d’abril 2006

5 d'abril, de color blaugrana

Dues cites importantíssimes ocupaven el 5 d'abril a l'agenda dels culers. D'una banda, el decisiu Barça-Benfica que podia donar el bitllet a semifinals de la Lliga de Campions, i de l'altra, un dels duels més destacats de les darreres temporades a la Lliga Allianz Asobal; el Barça Cifec i el Portland San Antonio. La festa va sortir rodona i es pot escriure en majúscules.

La Lliga ja té més color culé

A dos quarts de set, el Palau s'omplia per rebre el botxí dels blaugranes a la Lliga de Campions. L'ambient, el de les grans ocasions. No podia ser d'una altra manera, la cita ho requeria. Els blaugranes necessitaven la victòria per començar a caminar amb passos de gegant cap al títol de Lliga.
Els de Xesco Espar van sortir a la pista amb la intenció de deixar clar als Balic, Lozano, Rocas i companyia que els dos punts no s'escaparien del Palau. Tot i així, les coses no pintaven gaire bé durant els primers compassos del partit, els blaugranes anaven a remolc en el marcador, però a la segona part les coses van canviar, un Barça Cifec liderat per un gran Iker Romero va posar més ritme al partit i va saber-se fer amb el marcador. Els blaugranes van començar a dominar i portats amb safata pel públic del Palau van anar-se creixent fins al definitiu 25 a 23.
Els dos punts situen al Barça al capdavant de la classificació, a falta de set jornades pel final, i a tres punts de distància del Portland San Antonio. La Lliga està més a prop d'anar a les vitirines del Barça, unes vitirines que no llueixen una Lliga des de la temporada 2002-03.


Llançats cap a París

El Camp Nou es va vestir de Champions per rebre al Benfica d'un vell conegut de l'aficció blaugrana, Ronald Koeman. Tot i la falta de punteria en els darrers partits, el Barça era el clar favorit per passar l'eliminatòria. El zero a zero de l'anada deixava en una incògnita el desenllaç final. Els de Rijkaard però, no van decepcionar i van assumir el seu paper guanyant al Benfica per dos a zero.
Ara només queden dos partits per arribar a París, davant es trobaran amb el sempre complicat Milán d'Ancelotti.
Quatre anys després, el Barça torna a unes semifinals de la màxima competició europea. La última vegada el destí va ser molt capritxòs i va voler que els blaugranes caiguessin eliminats al Camp Nou el dia de la diada de Sant Jordi davant l'etern rival, el Real Madrid.
Serà la novena vegada que el Barça es planta a les portes de la final. En les 8 anteriors igualtat màxima, quatre eliminacions i quatre eliminatòries superades. Berna (1961), Sevilla (1986), Londres (1992) i Atenes (1994), ara París pot passar a formar part d'aquest grup selecte, i qui sap si passar a la història juntament amb Wembley. De moment els blaugranes van llançats a Paris.