24 de maig 2006

Catalunya és de Mundial

9 de juny, Múnich. Comença el Mundial de futbol. Costa Rica obrirà el campionat davant l'amfitriona, Alemanya. Catalunya no hi serà.
Esportivament parlant aquesta selecció és de Mundial i va quedar ben clar a l'imposar-se per 2 a 0 al combinat centreamericà, amb gols de Piti, del Ciutat de Múrcia, i de Roger de penal. Els de Pere Gratacós, amb 3 flamants campions d'Europa a l'onze titular, van plantejar un partit ofensiu i van saber aturar el joc de Costa Rica.
Ara bé, això no serveix de res quan alguna cosa està fallant. Per què Costa Rica i no qualsevol altre selecció més atractiva? Perquè, no ens enganyem, Costa Rica disputarà el Mundial, però no desplega un gran potencial de joc. Si és a Alemanya no és per res més que per la injusta forma de classificació que beneficia a uns territoris i en perjudica clarament a uns atres.
No és possible que es vulgui una selecció nacional catalana i com a contrapartida no s'hi dediquin tots els esforços necessaris per fer del partit un ganxo per atreure a la gent. Si nosaltres no hi posem de la nostra part qui ho farà?
Només 8.155 persones van apropar-se a l'Olímpic de Terrassa per veure els nostres jugadors. És poc tenint en compte que la xifra podria ser molt més elevada. Cal replantejar-se que és el que no funciona i buscar nous al·licients perquè veure com perd combustible la nostra selecció preocupa als que senten el que representa una mica endins.
El potencial futbolístic hi és. Només hem de veure a jugadors com Valdés, Puyol, Cesc, Oleguer,...
Ara falta més implicació dels que tenen la paella pel mànec.