14 de maig 2006

Nadal vs. Vilas

Imbatible, insuperable i disposat a trencar tots el rècords. Aquest és Rafa Nadal. Al Torneig de Roma va escriure una nova pàgina a la història del tenis mundial igualant el registre de Guillermo Vilas (53 victòries consecutives). L’argenti és l’únic a qui, ara per ara, Nadal encara no ha guanyat.
Capaç de remuntar dos ‘match ball’, un 2 a 4 al cinquè set i una desavantatge de 5 a 3 al ‘tie break’ d’aquest mateix set, i tot això, davant del número 1 mundial, el suís Roger Federer, a qui Nadal ja ha vençut en tres ocasions al llarg d’aquesta temporada. El balanç sobre el millor jugador del món no pot ser més positiu pel nebot de Miquel Àngel Nadal, cinc triomfs en un total de sis enfrontaments, tot i que en aquesta ocasió la victòria li va costar més suor i esforç de l’habitual ja que va haver de lluitar cinc hores i cinc minuts per doblegar a Federer.
Tot i així, el de Manacor va poder mossegar el seu quart trofeu de la temporada i revalidar el títol a la Central del Foro Itàlic. Gesta que feia una dècada que no es produïa des de què Thomas Muster va aconseguir fer-se amb el guardó el 1995 i repetir el següent any.
Roland Garros espera a Nadal. Els aficionats, que el jove manacorí torni a ensenyar les dents per mossegar el preuat trofeu parisenc. El proper rival, Guillermo Vilas. La recompensa, una cita amb la història.

A la quarta, la vençuda

Dani Pedrosa està disposat a tot, inclús a fer miques frases fetes. No ha estat a la tercera la vençuda sinó a la quarta i és que quatre carreres han estat suficients perquè Dani pugés al més alt del podi de MotoGP. Està clar que això ha estat una sorpresa entre cometes perquè el jove pilot de Castellar del Vallès ja ve trepitjant fort des de fa temps. Campió del món en tres ocasions ara busca fer-se un lloc en la categoria reina, veient com pilota la seva Honda sobre l’asfalt de ben segur que ho aconseguirà.
Rossi ja tremola només de pensar que Pedrosa li porta 17 punts d’avantatge. Queda molt campionat per endavant, però l’evolució del català va a més constantment. A Istanbul ja va estar a punt de guanyar després d’encapçalar la prova durant bona part de la carrera. Una caiguda li va impedir.
Al circuit de Shangai (Xina) Pedrosa havia començat amb bon peu aconseguint la seva primera ‘pole postion’ a MotoGP. La ‘pole’ ja pronosticava bons auguris, però la sortida de Pedrosa no va ser del tot bona. Fins a quatre pilots van superar el català. De tots és coneguda la seva força de superació i la remuntada fins al liderat no es va fer esperar.
El nen prem fort l’accelerador i va llançat a fer ombra a l’hegemonia de Valentino Rossi.