27 d’abril 2006

L'adéu a un dels grans

Tretze anys dedicats a la raqueta no podien rebre una altre resposta del públic. Un dels grans del nostre tenis es retira i l’afició el va recompensar amb una gran ovació; la que es mereixia.
Albert Costa va posar punt i final a la seva etapa com a tenista i es va acomiadar des de la pista central del Real Club de Tenis de Barcelona, després de caure derrotat davant d’un amic, Juan Carlos Ferrero.
Costa era molt conscient que aquell podia ser el seu últim partit. Jugava sense pressió, sabent que tenia la feina feta i que l’havia feta al llarg dels tretze anys que s’havia dedicat en cos i ànima al tenis. Potser per això el partit no va ser gens fàcil per a Ferrero, potser per això en dos dels sets es va haver d’arribar a set jocs. El d’Ontinyent, però, es va acabar imposant per 6-1, 5-7 i 7-5 i va segellar d’aquesta manera la retirada del seu company. Ferrero sabia la importància del moment i va deixar tot el protagonisme a Costa que va agrair al públic el seu suport incondicional.
El passat divendres 21 d’abril el lleidatà havia anunciat el final de la seva carrera esportiva un cop finalitzes la seva participació en el Torneig Seat Godó. Sabent que eren els seus darrers minuts com a professional del tenis, Costa va estar a l’altura i va jugar a un gran nivell els tres partits que va disputar. No podia ser d’una altra manera, enrere deixa un gran palmeres; Campió del Godó el 1997, Campió de la Copa Davis el 2000, medalla de bronze en dobles a les Olimpiades de Sydney 2000 amb el seu gran amic Àlex Corretja, i Campió de Roland Garros 2002, entre altres, fins a un total de 12 títols ATP. El 22 de juliol de 2002 va aconseguir la seva posició més elevada en el rànquing, el sisè lloc.